Сховався за диваном – у Харкові під час пожежі врятували кроліка (фото)

Фото: ДСНС у Харківській області

У 9-ій Державній пожежно-рятувальній частині Харкова оселився пухнастий мешканець – кролік, якого врятували під час гасіння пожежі у квартирі одного з трьоповерхових житлових будинків у центрі міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС у Харківській області.

Виклик на гасіння пожежі, яка виникла через ворожий обстріл, на номер службі порятнуку “101” надійшов декілька днів тому. Коли рятувальники приїхали на місце, вогонь вирував у квартирі на верхньому поверсі житлової триповерхівки.

“Раптом крізь дим та темряву Рятувальник помітив за диваном маленькі вушка. То був домашній кролик, що лишився на самоті. Він був повністю мокрий, з обсмаленими вусами та хутром, весь тремтів від холоду”, – розповіли рятувальники.

Пожежний виніс тваринку з палаючої оселі, а потім водій рятувального авто довго відігрівав маленького вуханя під своїм бушлатом. У другий день народження кролик отримав нове ім‘я „Lucky“. Зараз пухнастик живе у пожежній частині, його годують і доглядають.

Людяність – одна з багатьох чеснот українських рятувальників. Разом ми сила! Разом переможемо! Бо світло завжди перемагає темряву!

Як повідомляв Харків Times підрозділам ДСНС у Харківській області потрібна допомога на закупівлю обладнання, необхідного для ліквідації пожеж та розбирання завалів.