Подробиці звільнення гуманітарного конвою та збита під Харковом крилата ракета

Ілюстративне фото

Учора були звільнені з полону окупантів п’ятеро водіїв та медичний працівник, які відвозили гуманітарну допомогу до Вовчанська.

Подробиці цього захоплення та звільнення Харків Times дізнався від голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Хочу наголосити, що автомобілі їхали за попередньо погодженим маршрутом – домовилися про “зелений коридор” з доставкою гуманітарної допомоги у Вовчанськ. Але наших людей зупинили ще в селищі Кутузівка, що за напрямком Вовчанська», – розповів Синєгубов.

Усі автівки й гуманітарну допомогу «конфіскували» окупанти. Людей протримали майже добу в полоні на базі відпочинку, де тимчасово дислокуються російські війська. А на ранок відправили пішки майже за 6 км у бік Харкова.

«Коли водії та медик підійшли вже до українського блокпоста, їх там впізнали наші солдати і передали до медичних працівників для надання першої медичної допомоги», – зауважив голова ХОВА.

За інформацією постраждалих, окупанти звинувачували їх у диверсіях та змушували перевіряти гуманітарний вантаж на ознаки отруєнь.

«Вражає те, що одразу після повернення, всі наші Герої як один сказали: знову готові їхати або в тому самому напрямку, або в будь-якому іншому, щоб доставити вантаж усім, хто цього потребує. Це сила волі наших українців, яку ніхто не зламає!», – зазначив Синєгубов.

Крім того, голова ХОВА сьогодні повідомив, що близько 05:00 ранку мобільні підрозділи Збройних Сил України в районі Нової Водолаги збили крилату ракету окупантів. Усього за минулу добу російські окупаційні війська нанесли по області 84 удари різних видів. Серед чергових перемог наших ЗСУ – трофеї під час боїв з росіянами на околицях Ізюма. Українська армія знищила колону окупантів, ті просто втекли з поля бою, покинувши техніку. Українські воїни тримають позиції, хоч ворог і робить спроби просунутися в сторону Харкова, але всі вони безуспішні.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 21 березня, під Чугуєвом Харківської області мобільні підрозділи ЗСУ збили російський винищувач. А зранку того ж дня у Харківському районі, на території, тимчасово контрольованій російськими окупантами, мобільна група Сил спеціальних операцій ЗСУ збила два російські безпілотні апарати «Орлан».