Дітей зі зруйнованої росіянами Харківської спецшколи для сліпих вивезли до Польщі (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Незрячі та слабозорі діти з Харківської спеціальної школи ім. В. Г. Короленка були евакуйовані до Польщі. Мова йде приблизно про сорок дітей, а також педагогів, які деякий час ховалися від обстрілів у підвалі учбового закладу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«3 березня ми готувалися урочисто відсвяткувати 30-річчя музичного відділення Дитячої музичної школи №13 ім. М. Коляди для дітей з вадами зору, які є вихованцями Харківської спеціальної школи ім. В. Г. Короленка. Сподіваємось і всією душею прагнемо найближчим часом зустрітися разом у Харкові на урочистому концерті за участю всіх дітей та педагогів школи», – розповіли у міськраді.

Як повідомив кореспондент Харків Times, у школі зберігається унікальна та досить коштовна бібліотека навчальних посібників для незрячих дітей, набрана шрифтом Брайля. В школі повилітали шибки та стекла. Тож тепер все це багатство просто може загинути.

Школа постраждала від російського авіаудару на початку березня.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок авіаудару, який російські окупанти нанесли 1 березня по будівлі Харківської обладміністрації, загинули щонайменше 10 людей.