Міська влада вже обмірковує майбутнє відродження Харкова

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Міська влада Харкова вже розробляє план відродження міста після Перемоги над російськими загарбниками.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

За його словами, зараз у Харкові немає районів, які б не постраждали від дій росіян. У місті зруйновано понад 600 багатоповерхових житлових будинків, 48 шкіл, а також дитячі садки, медустанови, котельні, адміністративні будівлі. Після Перемоги харків’яни мають відбудовувати рідне місто, тому вже зараз команда архітекторів розробляє відповідний план.

«Продумуємо створення фонду відродження Харкова. Запрошуємо міжнародних архітекторів, щоб швидко розробити нову концепцію для міста. Адже все треба буде заново відбудовувати. Ми вже більше ніж півторамільйонне місто, важливо все зробити швидко. Щоб був продуманий даунтаун, центр міста. Щоб житлові будівлі були зовсім іншими щодо енергозберігаючих технологій. Але при цьому ми маємо ще зберегти колорит Харкова», – каже Терехов.

Матимемо надію, що цього разу влада нарешті буде працювати у тісному контакті з активістами, які всі останні роки намагалися саме зберігати неповторний колорит нашого міста, його історичні пам’ятки та прекрасні будівлі. І тоді у місті справді запанують краса й злагода. Все буде Україна!

Як повідомляв Харків Times, станом на 14 березня, у Харкові через постійні обстріли міста російськими загарбниками було зруйновано близько 600 житлових будинків.