Хто поверне назад, отримає чергу у спину – полонений окупант про атаки росіян на Харків (відео)

Фото: стоп-кадр відео

Військові РФ вторглися в Україну, як загарбники, і ЗСУ іх вправно знищує. Так, під Харковом було знищено колонну військовослужбовців військової частини, що дислокується в Мурманській області.

Про це розповів російський полонений Олександр Бобикін під час допиту, відео якого оприлюднила СБУ, повідомляє Харків Times.

Він розповів, що займав посаду водія-заряджаючого БМ-21 “Град”. З місця постійної дислокації їхньої частини у Мурманській області їх спочатку перемістили у Курську, а потім – у Білгородську область на навчання, під час яких вони зайшли в Україну, в Харківську область.

За словами окупанта, коли вони зрозуміли, що вторглися в Україну, то запанікували, і багато хто вирішив повернути назад. Але їм заборонив це робити якийсь невідомий чоловік.

“Вийшов чоловік із броньованого УАЗика, не за військовою формою, і сказав, що всі, хто рушать назад, отримають чергу у спину. А ті, що виживуть, сядуть на 25 років. Після цього колона рушила вперед”, – розповів подробиці наступу полонений росіянин.

Біля Харкова їхню колонну палко зустріли ЗСУ. Зустріч була настільки гарячою, що окупант не може достеменно сказати, хто окрім нього вцилів під час “переможної” ходи.

“Ближче до ночі колона рушила, ймовірно, у бік Харкова, там її було знищено. Частково чи повністю, я не можу відповісти. Моя машина була знищена. Машина, що йшла попереду,  була знищена. КамАЗ, що йшов позаду, був знищений. Після чого я поневірявся на території якогось комплексу, біля якого нас знищили. Звідти лісом я вийшов на пост, який мене затримав”, – розповів окупант.

Він попередив військових РФ, що в Україну вони приходять як терористи, і їх тут чекає смерть.

“Ви їдете знищувати мирне населення: жінок, дітей, людей похилого віку. Вся наша артилерія працює не по ворогу, не по військових частинах. Вона знищує інфраструктуру міста, знищує людей. Те, що ми маємо захищати, ми знищуємо. Ми не солдати, ми терористи.”, – розповів полонений.

Він також закликав всіх російських військовослужбовців за будь-яку ціну ухилятися від відправки до України. Аж до того, щоб робити собі каліцтва – ламати руку, чи ногу.

Як повідомляв Харків Times, російський полонений під час допиту розповів, що їм ставили завдання за три дні захопити Харків.