Евакуація з Ізюму фактично зірвана російською стороною

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

Сьогоднішня, 9 березня, евакуація так званим «зеленим коридором» мешканців міста Ізюм, які вже кілька днів поспіль потерпають від бойових дій, фактично була зірвана російською стороною. Вороги весь день обстрілюють місто.

Про це Харків Times дізналися з повідомлення у Telegram-каналі голови Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Десятки автобусів, які виїхали за жителями, – так і не потрапили до міста. Лише 6 одиниць транспорту евакуювали близько 250 осіб», – написав Синєгубов.

Не вдалося й дістатися до потерпаючого міста конвою з гуманітарною допомогою – «продуктами, водою, теплим одягом та іншим найнеобхіднішим»

«Місто практично знищене. Відсутня електрика, газ, тепло, вода. В Ізюмі не працює мобільний зв’язок, інтернет, радіо/ТБ. Всі перебувають в укриттях. Місцева влада їздила по сховищах, аби сповістити людей про евакуацію», – розповів голова ХВА.

За даними обласної влади, сьогодні в Ізюмі евакуації потребують більше п’яти тисяч осіб. Ці люди страждають без їжі, води й тепла.

«Це терор з боку російського окупанта проти мирного населення України!», – заявив Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 9 березня, не дивлячись на намагання російських окупантів зірвати всі домовленості по створенню зелених коридорів з міста Ізюм Харківської області вдалося евакуювати приблизно 250 мирних мешканців. Мер Ізюма Володимир Мацокін висловив подяку за це бійцям тероборони, які під обстрілами все ж таки вивозили людей.