Танки, МТЛБ, бензовози з паливом – фото захопленої у боях під Харковом ворожої техніки

Фото: скрін відео

Українські військові, що мужньо боронять Харків від російської навали, чи не щодня відбивають ворожу техніку, або беруть у якості трофеїв ту, що покинули окупанти. Один із ворожих танків навіть посилив блокпост ТрО.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення 93-ої ОМБр Холодний Яр у Facebook.

Близько 30 одиниць захопленої техніки знаходилось у складі підрозділу окупантів з символічною назвою “200 бригада”, для якої захисники України влаштували засідку під Харковом.

“Символічна “200 бригада”. Прийшла і пішла двухсотитись далі. Кинули техніку під нашими обстрілами”, – розповів боєць-холодноярівець.

Загалом вороги кинули близько 30 одиниць техніки. Зокрема, танки, МТЛБ, КАМази, “Урали”, бензовози з паливом. Найбільш цінними трофеями бійці вважають російські танки Т-80 з тепловізійним прицілом, реактивну установку “Буратіно”.

Частина захопленої техніки вже використовується українськими військовими. Наші захисники розмалювали її у жовто-блакитні кольори.

Бійці-холодноярівці також розповіли, що засідку для символічної 200-ої бригади готували приблизно добу. За цей час декілька разів змінили місце дислокації та врешті-решт палко зустріли окупантів. Під час бою командир бригади втік, кинувши документи.

За 8 днів війни Збройні сили України захопили у росіян більше трофейної техніки, ніж отримали від оборонно-промислового комплексу за останні 8 років. Про це заявив міністр оборони України Олексій Рєзніков. У Національній гвардії України з посиланням на Forbes повідомили, що українська армія знищила російської військової техніки на $3 мільярди.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області Збройні сили України перейшли до контрнаступу.