Інформація про передачу Харкова під контроль окупантів – брехня

Фото: stopfake

У соцмережах поширюють дезінформацію, що мер Харкова планує здати місто російським військовим. На підтвердження додають 36-секундне відео з промовою мера. У відео упущений початок думки. Воно розпочинається з обірваної фрази «за домовленості». Там не має жодної конкретики.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організації Stopfake.

Це відео вперше зявилося 25 лютого і мова в ньому йшлась не про капітуляцію, а про наявну ситуацію у місті Харкові з їжею, транспортом, заправними станціями. У кінці додається цитата мера про «домовленості».

У відео упущений початок думки. Воно розпочинається з обірваної фрази «за домовленості». Окрім загальних слів «у цій ситуації», «тоді», «ми», «сісти за стіл перемовин і домовлятися», «є ситуація», «треба домовитися», немає жодної конкретики.

Однак ввчечері 27 лютого, пілся того, як стало відомом, що мер Куп’янська перейшов на бік окупантів, по мережах почалося поширення цього відео з підписами: Мер Харкова пропонує домовлятися з РФ.

 Харків Times закликає всіх ще раз передивитись це відео. Ви впевнитесь, що в роліку немає навіть натяку на перемовини з окупантом, тим більше – про здачу Харкова ворогам.