У Харківській області бої з російськими окупантами велися в районі Дергачів, Циркунів та на Чугуївському напрямку

25 лютого російські окупаційні війська продовжували бойові дії з напрямку Дергачів, Циркунів та з Чугуївського напрямку. Були спроби прорвати оборону з боку Високого.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови військової адміністрації Харківської області Олега Синєгубова у Telegram.

За його словами, не дивлячись на шалену активність ворога, всі кордони міста Харькова контролюють українські військові.

“Учора були випадки прориву оборони. Кілька ворожих танків зайшли у місто, після чого були знищені і контроль було відновлено нашими військами”, – повідомив Олег Синєгубов.

У боях ворог зазнав дуже великих втрат. Більше ста одиниць ворожої броньованої техніки та сотні вбитих ворогів.

“Після серйозного опору наших героїв ворог, почав ганебно цілити з артилерії по соціальній інфраструктурі, снаряди влучили у центр крові на Олексіївці та дитячу обласну лікарню. Пошкоджено житлові будинки на Салтівці та ХТЗ. Були намагання знищити військові об’єкти в центрі міста. На жаль, є постраждалі”, – розповів голова військової адміністрації.

Він також попередив, що пересування Харковом небезпечно. Очікується масивний обстріл українських позицій з ворожої артилерії та літаків.

За його словами, вночі працювали диверсійно розвідувальні групи ворога.

“Їх мета – завербувати цивільне населення, визначити цілей та закладок електронних міток для ворожої артилерії. Окупанти працюють групами від двох до п’яти осіб. Про всі випадки виявлення підозрілих осіб повідомляйте поліцію або військових!”, – попросив Олег Синєгубов.

Внаслідок бойових дій, острілів з боку російських окупантів, було пошкоджено об’єкти інфраструктури. Зокрема, газогони, єлектромережі, водогони. Ремонтні бригади вже приступили до аварійних робіт. Але коли ремонти будуть завершено те відновлено постачання, сказати неможливо через те, що ворог продовжує обстріли.

Голова військової адміністрації у Харківській області Олег Синєгубов також закликав довіряти лише офіційним та перевіреним джерелам.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області СБУ затримала чотирьох корегувальників ворожого вогню