МЗС закликало українців негайно залишити територію Росії

Міністерство закордонних справ України закликало українців негайно залишити територію Росії. Такі рекомендації були озвучені після рішення Кремля про визнання «Л/ДНР» та введення військ на окуповані території Донбасу.

«У зв’язку з посиленням російської агресії проти України, що, серед іншого, може призвести до суттєвого обмеження можливостей надання консульської допомоги на території Російської Федерації, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Російської Федерації, а тих, що перебувають у цій країні – негайно залишити її територію.», – зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС наголосили, що нехтування цими рекомендаціями значно ускладнить забезпечення належного захисту українських громадян у Російській Федерації.

Починаючи з 17 лютого, російсько-окупаційні воску різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі. Так, 19 лютого у районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 136 порушень режиму припинення вогню із боку збройних формувань Російської Федерації.

21 лютого Путін підписав укази про визнання «ДНР» та «ЛНР».

Як повідомляв Харків Times, Президент Володимир Зеленський заявив, що видав указ про призов резервістів до ЗСУ та інших військових формувань.