Співробітника харківської обласної лікарні підозрюють у розбазарюванні мільйона

Під час закупівлі дизель-генераторів лікарня втратила майже мільйон гривень. Начальника відділу ОКБ підозрюють у службовій недбалості.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру начальнику одного з відділів обласної клінічної лікарні за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

За даними слідства, наприкінці 2020 року між комунальним некомерційним підприємством Харківської облради «Обласна клінічна лікарня» та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір на закупівлю п’яти пристроїв безперебійного живлення — дизель-генераторів.

Начальник одного з відділів лікарні, який відповідав за проведення закупівель, не провів моніторинг комерційних пропозицій потенційних постачальників товару та не вивчив ринкову ціну дизель-генераторів. Внаслідок цього обласна клінічна лікарня закупила генератори за завищеними цінами.

Причому різниця між ринковою вартістю пристроїв та фактично сплаченою сумою склала майже мільйон гривень. Своїми діями начальник відділу лікарні завдав державі збитків на цю суму.

Сьогодні, 22 лютого, йому повідомили про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без нього.

Як повідомляв Харків Times, пацієнтка у лікарні пограбувала сусідок по палаті.