Консульство Польщі закликає своїх громадян покинути Харківську область

Фото: visatimes

Генеральне Консульство Республіки Польща у місті Харкові рекомендує уникати непотрібних поїздок, зокрема не відвідувати половину областей України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення польського консульства на офіційній сторінці у Facebook.

У зв’язку зі зростанням напруженості в Україні і нестабілною безпековою ситуацією на південному сході України Міністерство Закордонних Справ Республіки Польща не радить будь-яких поїздок до наступних областей: Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, до міста Севастополя та Автономної Республіки Крим. Громадяни Польщі, які перебувають у цих районах України, мають їх покинути”, — йдеться у повідомленні.

Громадянам Польщі, які зараз перебувають в інших регіонах України, радять зареєструватися в системі Odyseusz та постійно стежити за інформацією МЗС Польщі на сторінках представництв у соціальних мережах та на сайтах. Крім того, настійно рекомендується завжди мати під рукою посвідчення особи, ковід-сертифікат та готівку, якої вистачить на дорогу та основні потреби у разі необхідності термінового від’їзду.

Як повідомляв Харків Times, 14 лютого Польща заявила, що не планує евакуювати співробітників своїх дипломатичних представництв з України на тлі можливого російського вторгнення.