Екс-чиновника Харківської митниці підозрюють у махінаціях на ремонті штрафмайданчика на 800 тис грн

Фото: gp.gov.ua

У Харкові розслідують кримінальне провадження за фактом присвоєння бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту майданчика для зберігання затриманих авто на території міжнародного пункту пропуску.

Про це Харків Times повідомили в Офісі генпрокурора.

У скоєнні цього правопорушення слідчі підозрюють колишнього заступника начальника Харківської митниці, директора фірми-підрядника та спеціаліста з технічного нагляду.

За даними слідства, між митницею та приватним підприємством у 2019 році було укладено договір про проведення робіт із капітального ремонту штрафмайданчика. Підозрювані, користуючись своїм службовим становищем, привласнили частину коштів, виділених з бюджету на капремонт.

“Вони склали службові документи, що містять недостовірні відомості про обсяги фактично виконаних робіт та використаних ресурсів. У результаті таких дій бюджету завдано понад 800 тис. грн збитків”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

Слідчі повідомили про підозру трьом фігурантам справи за фактом у привласненні грошових коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили одному із заступників начальника Харківської митниці Державної фіскальної служби про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).