Школа Рєпіна запрошує на виставку естампної графіки

Фото: city.kharkov.ua

Сьогодні, 17 лютого, у галереї Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна (вул. Єсеніна, 8-а) відкрилася виставка Всеукраїнського мистецького проекту «Естамп», яка триватиме до 12 березня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на організаторів заходу.

Як розповіли організатори, виставка присвячена сторіччю Харківської державної академії дизайну та мистецтв. В експозиції представлено 100 робіт 49 авторів з різних областей України, в тому числі випускників академії.

«Масштаб виставки демонструє найбагатший пласт сучасних образотворчих засобів та технічних можливостей естампної графіки. А представлені твори відображають актуальні стилістичні пошуки та нові тенденції у цьому напрямку візуального мистецтва. Більшості робіт притаманні асоціативність та метафоричність образної мови, що одночасно підкреслюють демократизм та елітарність творчого самовираження авторів», — зазначили у галереї.

Виставка працюватиме до 12 березня. Відвідати її можна з понеділка до п’ятниці, з 10:00 до 19:00.

Організатори проекту — Харківська державна академія дизайну та мистецтв, Міжнародне творче об’єднання «Art Media Holding – Civitas LEOPOLIS», «Центр сприяння та розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області» (офіційний партнер в Україні), Ліга творчої інтелігенції Львівської області, Харківська організація Національної спілки художників України та Харківська дитяча школа №1 ім. Рєпіна.

Як повідомляв Харків Times, у Муніципальній галереї з 2 по 22 лютого працює експозиція «БезЛадні зв’язки». В ній представлені роботи відомих українських художників з колекції Тетяни та Бориса Гриньова, створені у техніках колаж та асамбляж.