У Харкові на День єднання підняли прапор України на стометровому флагштоку

Фото: Анна Черненко, Facebook

16 лютого у Харкові на честь Дня єднання провели урочистий захід, під час якого у центрі міста було піднято прапор України, та хор виконав Державний гімн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службах Харківської міськради та облради.

Прапор України підняли на найвищому флагштоку країни, встановленому неподалік Сергієвської площі. У церемонії взяли участь керівники міста та області, військовослужбовці, харківські активісти. Біля флагштока хор ХНАТОБ/Схід Opera виконав гімн України.

Також гімн звучав сьогодні на всіх станціях Харківського метрополітену.

День єднання відзначається в Україні вперше. 14 лютого на тлі загрози вторгнення Росії до України президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання. Цього дня, на думку західних аналітиків і ЗМІ, російські війська планували розпочати масштабне вторгнення в Україну.

16 лютого, згідно з указом Президента, на будинках усіх установ, на флагштоках у населених пунктах України піднімають Державний прапор, а о 10:00 виконують Державний гімн. Також, згідно з указом, українські закордонні дипломатичні установи проведуть у державах перебування іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Привітав українців із Днем єднання президент Володимир Зеленський, на українських телеканалах проходить марафон UA разом із Днем єднання.