У Харкові відремонтують обласний призовний пункт

Фото: city.kharkov.ua

Харківська міська рада візьме участь у ремонті Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призовників у мікрорайоні Сортировка.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради з посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

Центр комплектування створено для організованого відправлення призовників на строкову службу до військових частин.

Як повідомив військком обласного призовного центру Володимир Арап, молоді люди прибувають сюди з квітня по червень та з жовтня по грудень, але умови, в яких вони перебувають, залишають бажати кращого.

«Звідси починається армія, і молоді люди мають бачити, що для них створено добрі умови. Тому ми вирішили оновити приміщення та звернулися до мерії», — розповів Володимир Арап.

Мер міста у відповідь повідомив, що міська рада має намір профінансувати ремонт їдальні, казарм, кабінету проходження медкомісії.

«Тут багато років нічого не робилося, призовний пункт перебуває у жахливому стані. Сьогодні я зібрав будівельників, щоби обговорити план робіт. Також я звернуся до обласної влади, щоб вона співфінансувала роботи, оскільки це обласна власність. Тут має бути чистота та порядок», — сказав Ігор Терехов.

Загалом на території обласного територіального центру комплектування знаходяться контрольно-пропускний пункт, стройовий плац, спортивний майданчик та дві адміністративні будівлі. У першій, п’ятиповерховій, розташовані кімната чергового, їдальня, казарма, два класи професійного відбору, інтерактивний тир. У другій, триповерховій — кабінети відділення формування, приміщення медкомісії, спальня, актова зала. Казарми займають два поверхи та розраховані на 440 осіб.

Як повідомляв Харків Times, Терехов розповів, як місто допомагає теробороні.