Піде під суд підрядник, який привласнив 200 тис грн на будівництві спортмайданчика у Великобурлуцькому районі

Фото: khar.gp.gov.ua

Співробітники Куп’янського відділу Нацполіції Харківської області завершили розслідування та передали до суду справу про присвоєння бюджетних коштів, виділених на будівництво дитячого спортивного майданчика. Під підозрою – підприємець, який виконав будівельні роботи.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у 2019 році між сільською радою Великобурлуцького району Харківської області та підприємцем укладено договір на облаштування сучасного багатофункціонального вуличного спортивного майданчика.

По завершенню будівництва було складено акти виконаних робіт, до яких підрядник вніс неправдиву інформацію, завищивши вартість фактично виконаних робіт та витрачених будматеріалів.

«В результаті на рахунок підрядника надмірно перераховано близько 200 тис. грн. бюджетних коштів», – розповіли у прокуратурі.

Судитимуть підприємця за двома статтями КК — за фактом заволодіння чужим майном та за фактом службового підроблення (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, слідство затвердило та направило до суду обвинувальний акт щодо директора ТОВ за фактом присвоєння 300 тис. гривень на будівництві спортмайданчика в Харківській області.

Фото: khar.gp.gov.ua