На полігоні 92-ї бригади пройшло тактичне навчання

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

На полігоні 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка у Харківській області 10 лютого пройшло тактичне навчання з бойовою стрільбою ротної тактичної групи.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Заступник командира бригади полковник Віталій Онацький повідомив журналістам, що ці навчання є частиною заходів бойового злагодження бригади, яке було розпочато восени. У даний час бригада знаходиться вже на кінцевому етапі злагодження.

За легендою навчань, противник перейшов кордон, ротно-тактична група піднята по тривозі і висунулася, щоб заборонити його подальший наступ в напрямку Харкова. Противник почав переходити до оборони. Але українеські бійці переходять до наступу, щоб не дати можливості йому укріпитися, і відтисняють противника за кордон держави.

У навчаннях було задіяно близько 30 одиниць техніки – артилерія, ПВО, піхота, танки.

“Відпрацьовували перехід від оборони до наступу, провели наступальну операцію, перегрупування і здійснили атаку переднього краю противника, де відтіснили його і зайняли оборону на кінцевому рубежі. Ротно-тактична група виконала визначене навчально-бойове завдання, в ході якогобули відпрацьовані питання перегрупування, переносу вогня з флангу на фланг, зосереджений вогонь як взводів, так і ротної групи в цілому. Також були відпрацьовані питання евакуації пораненого, було здійснено евакуацію “пошкодженої техніки”. Ми умовного противника знищили. Це один із сценаріїв – ми готуємось як до оборони, так і до наступу, проведення контратак, і до стабілізаційних дій, і до підтримання правопорядку, і блокування виходу противника – всі ситуації проробляються”, – зазначив Онацький.