Поліцейські затримали лжемінера, який повідомив про закладання тротилу у гуртожитку на ХТЗ

Фото: vinbazar.com

Житель міста Харкова відправив у поліцію хибне повідомлення про закладання вибухівки у гуртожитку, де він живе. Тепер лжемінер пояснює мотиви свого вчинку слідчим і готується провести найближчі кілька років за ґратами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Харків’янин проживає у гуртожитку на вулиці Бібліка. 8 лютого приблизно о 23:40 чоловік повідомив поліцію про те, що на території гуртожитку закладено тротил.

Раніше цей лжемінер притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за помилкове повідомлення про закладання вибухівки у розважальному закладі міста. Чоловік перебував на випробувальному терміні до квітня 2022 року, але знову скоїв аналогічний злочин.

Оперативники затримали чоловіка у порядку статті 208 КПК.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності) Затриманому повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили 62-річному харків’янину про підозру в серії неправдивих викликів про мінування різних об’єктів міста.