Харківського ґвалтівника засудили до дев’яти років колонії

Фото: hk.npu.gov.ua

Ленінський районний суд Харкова виніс вирок чоловікові, який восени позаминулого року в районі вагонобудівного заводу вистежив дівчину, напав на неї, побив до непритомності та, погрожуючи пістолетом, зґвалтував.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За підтримання публічного звинувачення прокурорами Новобаварської окружної прокуратури Харкова суд визнав винним 33-річного чоловіка у згвалтуванні, розбої та навмисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 152, ч. 1 ст. 187, ч. 1 ст. 1). .

Досудове розслідування встановило, що пізно ввечері 12 листопада на вулиці Панасівській у Харкові злочинець напав на незнайому йому 21-річну дівчину, відібрав у неї телефон, жорстоко побив та зґвалтував.

Коли після чергового удару дівчина знепритомніла, ґвалтівник втік з місця злочину. По допомогу до поліцейських звернулася 47-річна мати постраждалої.

Злочинця шукали у соціальних мережах, переглядали відео з камер спостереження, вивчали маршрут втечі.

Вироком Ленінського районного суду Харкова чоловіка визнано винним, йому призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Вирок суду поки що не набрав законної сили і може бути оскаржений.

Як повідомляв Харків Times, 2 лютого 2021 року злочинця затримали. Був вилучений пістолет і речі, в які нападник був одягнений у момент скоєння злочину. Тоді ж чоловікові повідомили про підозру у згвалтуванні та розбої (ч. 1 ст. 152, ч. 1 ст. 187 КК).

Того ж дня суд обрав запобіжний захід для підозрюваного в жорстокому зґвалтуванні дівчини: 60 діб без права внесення застави.