У Харкові затримали ще двох здирників, які вимагали $700 тисяч у панютинського фермера

У Харкові затримали двох з п’ятьох оголошених у розшук членів банди здирників, які під загрозою фізичної розправи вимагали значну суму у панютинського бізнесмена, власника фермерських господарств.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Угруповання з 13 осіб спеціалізувалося на здирництві. Здебільшого члени банди мали судимості та зв’язки у кримінальному середовищі. Вісьмох лиходіїв правоохоронцям вдалося затримати у квітні минулого року.

Сьогодні в Харкові оперативники Департаменту стратегічних розслідувань затримали ще двох спільників. Таким чином, на волі поки що залишилися троє.

Як повідомляв Харків Times, 24 березня 2021 року в селищі Панютине до бізнесмена, який очолює велику аграрну компанію, під приводом переговорів про продаж фермерського господарства прийшли якісь люди в чорному та стали вимагати віддати їм бізнес. Для більшої переконливості молодчики побили свого візаві й пообіцяли в разі відмови дістатися до членів сім’ї. Згодом вимагачі змінили вимоги та замість перереєстрації фірми зажадали 700 тис. доларів.

14 квітня після зустрічі здирників із потерпілим в рамках спецоперації, яку проводив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіціі, підозрювані були затримані біля готелю Kharkiv Palace у центрі Харкова.

17 квітня Лозівський міськрайонний суд Харківської області обрав запобіжний захід для п’яти підозрюваних у вимаганні $ 700 тис. в панютинського фермера – відправив їх під варту без права внесення застави.

8 вересня після проведення обшуків у фігурантів гучної справи правоохоронці повідомили про підозру ще восьми ймовірним учасникам злочинної групи. Таким чином, кількість підозрюваних у цій справі збільшилася до 13 осіб. Водночас з’ясувалося, що їх підозрюють також у контрабанді тютюнових виробів і алкоголю.

У жовтні минулого року слідчі обласної поліції направили до суду обвинувальний акт щодо восьми учасників угруповання. Ним інкримінують вчинення правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК (вимагання, вчинене організованою групою). Наразі справа розглядається у суді.