Справа про вимагання у Панютине: ще восьми фігурантам повідомили про підозру (фото, відео)

Вчора, 8 вересня, після проведення обшуків у фігурантів гучної справи про вимагання $ 700 000 у фермера з селища Панютине Харківської області правоохоронці повідомили про підозру ще восьми ймовірним учасникам злочинної групи. Таким чином, кількість підозрюваних у цій справі збільшилася до 13 осіб і з’ясувалося, що їх підозрюють також у контрабанді тютюнових виробів й алкоголю.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Під час слідства встановлено й інших членів вказаного угруповання, які займались вимаганням та захопленням майна. Окрім цього, організованою групою налагоджено торгівельну мережу з продажу контрабандної та контрафактної продукції, зокрема, тютюнових та алкогольних виробів», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в місцях проживання підозрюваних та зберігання «незаконної продукції» правоохоронці вилучили близько півмільйона гривень, тютюнові вироби без акцизних марок на суму понад п’ять мільйонів гривень, «печатки підприємства з ознаками фіктивності» та «чорнові записи».

Як повідомили у прес-службі Нацполіціі області, торгівлю незаконними товарами підозрювані організували «для легалізації злочинних коштів».

«Частина прибутку йшла на фінансування та розвиток угруповання», – вважають у поліції.

Частина підозрюваних вже перебуває за ґратами, щодо інших вирішується питання про запобіжний захід.

Як повідомляв Харків Times, 24 березня 2021 року в селищі Панютине до бізнесмена, який очолює велику аграрну компанію, під приводом переговорів про продаж фермерського господарства прийшли якісь люди в чорному та стали вимагати віддати їм бізнес. Для більшої переконливості молодчики побили свого візаві й пообіцяли в разі відмови дістатися до членів сім’ї. Згодом вимагачі змінили вимоги та замість перереєстрації фірми зажадали 700 тис. доларів.

14 квітня після зустрічі здирників із потерпілим в рамках спецоперації, яку проводив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіціі, підозрювані були затримані біля готелю Kharkiv Palace у центрі Харкова.

17 квітня Лозівський міськрайонний суд Харківської області обрав запобіжний захід для п’яти підозрюваних у вимаганні $ 700 000 в панютинського фермера – відправив їх під варту без права внесення застави.