Стрілянина у Дніпрі: медики розповіли про стан пораненої військовослужбовиці з Харківської області (відео)

Військовослужбовець Нацгвардії, 22-річна уродженка Харківської області Жанна Шарова, яка зазнала тяжких поранень під час стрілянини на території заводу «Південмаш», відкритої її товаришом по службі Артемієм Рябчуком 27 січня, досі перебуває в реанімації Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. Мечнікова.

Про це Харків Times із повідомлення Укрінформу.

За словами генерального директора Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. Мечникова Сергія Риженка, у дівчини було розбито хребет та розірвано кишечник. Робити операції їй було дуже ризиковано.

Зараз, розповів лікар, “вона вже рум’яна, хоче вставати з ліжка та бігти… займатися спортом, особистим життям”.

Але попереду на дівчину чекає тривале лікування та реабілітація – вона отримала найтяжчі поранення з п’яти постраждалих нацгвардійців. За словами Жанни, медики планують робити їй операцію, на яку вона з нетерпінням чекає і сподівається після цього встати з ліжка. Поки що медики забороняють їй підніматися з ліжка, що засмучує активну дівчину. Жанна розраховує відновитися максимально короткі терміни і знову повернутися на службу до Нацгвардії.

Станом на 7 лютого трьох військовослужбовців, поранених 27 січня на заводі “Південмаш”, медики готують до виписки. Ще один Ігор Семенченко, який також отримав тяжкі поранення, як і Жанна Шарова знаходиться в реанімації лікарні імені Мечникова.

Довідка:

Вночі 27 січня 20-річний солдат-строковик Нацгвардії з Одеської області Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі на території заводу “Південмаш” у Дніпрі. П’ятеро людей загинули, ще п’ять отримали поранення. Правоохоронці затримали стрільця, суд відправив його до СІЗО щонайменше на 60 діб.

Як повідомляв Харків Times, поранена 27 січня під час стрілянини на території заводу «Південмаш» 22-річна уродженка Харківської області, військовослужбовець Жанна Шарова перебуває у шпиталі в Дніпрі. Стан дівчини вдалося стабілізувати, але на неї чекають ще операції.