Суд відправив під варту шахрайку з РФ, яка заради квартири викрала харків’янку

Фото: khar.gp.gov.ua

Жовтневий районний суд Харкова відправив під варту 53-річну громадянку РФ, підозрювану у замаху на шахрайство та викрадення людей (ч.3 ст.15, ч.4 ст. 190, ч. 2 ст. 146 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

За інформацією слідства, іноземка мала намір привласнити трикімнатну квартиру на вулиці Академіка Богомольця у Харкові, в якій проживала 74-річна господарка житла. Документи на нерухомість вона завбачливо зберігала у своєї подруги.

Але в січні 2022 року іноземка разом із кількома представниками ромської національності забрала у цієї жінки документи на квартиру. Господиню зловмисники вивезли із квартири на вулиці Академіка Богомольці на орендовану.

Після чого приватний нотаріус засвідчила довіреність, за якою 74-річна жінка нібито дозволила відчужувати квартиру, що належить їй, іншій особі. Пізніше на одному із сайтів було опубліковано оголошення про терміновий продаж цієї квартири. Проте зловмисники не встигли провернути угоду – оперативники встановили, де проти волі тримають літню господарку житла та звільнили її.

53-річну іноземку, яка, за даними слідства, була організатором та найактивнішим учасником злочинної схеми, затримали. Затримана, уродженка та громадянка РФ, проживала у Харкові. Слідство також встановило, що зловмисники, поки готували чужу квартиру на продаж, встигли привласнити близько 20 тисяч гривень пенсії потерпілій.

Слідчі звернулися до суду з клопотанням обрати затриманій запобіжний захід у вигляді тримання із вартою. Суддя Жовтневого районного суду Харкова Дмитро Кісь призначив росіянці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 2 квітня включно з правом внесення застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів, що дорівнює сумі 744 300 грн.

Як повідомляв Харків Times, силовики затримали 53-річну жінку, яка намагалася привласнити чужу трикімнатну квартиру в Харкові та насильно позбавила волі господарку цього житла.