В Будах фермер перепрофілювався на старателя і за три місяці вкрав у держави 17 мільйонів гривень (фото)

Мешканець міста Південне за кілька місяців незаконного видобутку будівельного піску завдав державі збитків у 17 млн ​​грн. Чоловіку повідомили про підозру. Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службах Нацполіції та прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що 65-річний мешканець міста Південне з 1996 року є засновником та керівником одного з фермерських господарств. У 2009 році він отримав у приватну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 8,6 га. Але з липня по вересень 2021 року використовував її не за призначенням.

Не маючи передбачених чинним законодавством України дозвільних документів на видобуток корисних копалин, хитрий фермер займався видобутком будівельного піску. Таким чином чоловік порушив встановлені правила охорони надр, створив небезпеку для довкілля з тяжкими наслідками та завдав шкоди державі у розмірі майже 17 мільйонів гривень.

Як йдеться в повідомленні поліції, незаконним бізнесом чоловік займався “за попередньою змовою з невстановленими особами”.

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області 65-річному керівнику фермерського господарства повідомили про підозру за ч. 4 ст. 240 КК.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв  Харків Times, незаконний видобуток на цій ділянці правоохоронці виявили на початку жовтня 2021 року, але тоді йшлося лише про два гектари.