Підрядника підозрюють у привласненні грошей під час реконструкції шкільних спортмайданчиків у Харкові

Під час реконструкції спортмайданчиків у шести школах у різних районах міста приватна фірма перебрала з бюджету понад 800 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру 42-річному директору ТОВ за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2021 року між товариством з обмеженою відповідальністю та одним з комунальних підприємств було укладено договір про реконструкцію спортивних майданчиків у шести школах, розташованих у різних районах Харкова.

Директор ТОВ достовірно знав про те, що асфальтобетон придбаний у субпідрядника за нижчою ціною, проте у документи вніс дещо інші цифри.

На підставі актів, наданих директором, на рахунок ТОВ через завищену ціну на матеріали перераховано понад 800 тис. грн понад реальну вартість послуг.

31 січня 2022 року директору ТОВ повідомили про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів або без такого.

Як повідомляв Харків Times, слідство затвердило та направило до суду обвинувальний акт щодо директора ТОВ за фактом присвоєння 300 тис. гривень на будівництві спортмайданчика в Харківській області.

Підрядник привласнив майже 200 тисяч грн на будівництві спортмайданчика у Великобурлуцькому районі.