З сьогоднішнього дня “ковідну” тисячу можна витратити на ліки

Фото: ukranews.com

З 24 січня вакциновані українці віком понад 60 років зможуть використати 1 000 грн за програмою «єПідтримка» на купівлю ліків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення МОЗ України.

Купити медпрепарати можна буде у звичайних та інтернет-аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього.

Вік покупця перевірятиме банки в момент проведення платежу. Коли саме людина оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент покупки ліки їй уже виповнилося 60 років.

Головною умовою участі у програмі є підтримка “зеленого” COVID-сертифікату у дії. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

За його словами, всього за час проекту було подано 7,5 млн заявок і витрачено 1,6 млрд гривень.

“Нічого не змінюється зі старту програми – найбільше українці витрачали кошти на книги, кіно та квитки на внутрішні перевезення”, – додав він.

Як повідомляв Харків Times, з 19 грудня повністю вакцинованим українцям стали нараховувати на спеціальну картку по одній тисячі гривень, яка отримала назву “ковідна” тисяча. Ці гроші на руки не видаються, перевести в готівку їх теж не можна. Їх можна витратити на покупку книг, квитків у кіно, театр чи музей, на потяг або придбати абонемент у спортзал. Пізніше уряд ухвалив рішення, що “ковідну” тисячу можна буде витрачати не лише на розваги, а й на вирішення соціальних питань, зокрема, придбання ліків.