Війна в Україні: 10 порушень, одного українського захисника поранено

Минулої доби, 23 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню, 8 з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У напрямку Водяного ворог чотири рази відкривав вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також гранатометів різних систем.

Поблизу Попасної російські найманці двічі обстрілювали наші позиції з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У бік Катеринівки окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Неподалік Новозванівки російсько-окупаційні війська задіяли артилерію калібру 122 мм.

На околицях Причепилівки противник обстрілював позиції українських захисників з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває у лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний.

«Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріл», — сказано в повідомленні.

Станом на 7:00 24 січня з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 22 січня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано чотири порушення, одного воїна поранено.