Війна в Україні: чотири порушення, одного українського захисника поранено

Минулої доби, 22 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано чотири порушення: три обстріли, один з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, а також скидання гранатометного пострілу за допомогою БПЛА.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Неподалік Травневого та безпосередньо по селищу Травневому ворог двічі відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Водяного Донецької області російські найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів. Окрім цього, противник задіяв безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинув постріл ВОГ-25.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування. Воїн перебуває у лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний.

Станом на 7:00 23 січня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано ще чотири порушення режиму припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У напрямку Водяного окупанти чотири рази відкривали вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також гранатометів різних систем.
Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

«Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріл», — сказано в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня російсько-окупаційні війська дотримувалися режиму припинення вогню.