ПАРЄ може очолити харків’янка

Фото: Постійна делегація ВРУ у Парламентській асамблеї Ради Європи

Народний депутат від «Слуги народу», голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, харків’янка Марія Мезенцева може стати президентом ПАРЄ. Голосування пройде наступного тижня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на офіційній сторінці делегації Верховної Ради у ПАРЄ у Facebook.

Повідомляється, що 24 січня 2022 року в Страсбурзі розпочнеться перша частина сесії ПАРЄ, одне з питань порядку денного якої — обрання президента асамблеї на 2022 рік.

Згідно з правилами, група з 10 чи більше членів асамблеї може висунути свого кандидата на цю посаду. Якщо висунуто понад одну кандидатуру, то проводиться таємне голосування.

«Користуючись правом, наданим регламентом асамблеї, 31 член асамблеї з різних національних делегацій ПАРЄ, у порядку, передбаченому регламентом, висунули на посаду президента ПАРЄ пані Марію Мезенцеву, керівника постійної делегації Верховної ради в ПАРЄ», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що українська делегація продовжує отримувати підписи членів ПАРЄ з різних країн. Загалом в асамблеї представлено 47 країн.

Як повідомляв Харків Times, Марія Мезенцева закінчила Харківський національний університет за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини». З 2015 року була депутатом Харківської міської ради. У 2019 була обрана народним депутатом по 168 округу від партії «Слуга народу» як безпартійна. Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом. З 2018 року – член міжнародної громадської організації «Європейська асамблея жінок-депутатів».

У вересні 2019 Марія Мезенцева стала членом делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

А рік тому, у січні 2021 року, Марія Мезенцева очолила українську делегацію у ПАРЄ.