Харківська нардеп, яка дякувала Кернесу за “школу життя”, представить Україну в ПАРЄ

Скриншот трансляции сессии горсовета

Харків’янка Марія Мезенцева, в минулому – депутат Харківської міськради, що пройшла до Верховної Ради від партії “Слуга народу”, стала членом делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook нардепа від партії “Європейська солідарність” Олексія Гончаренка, який також увійшов до складу української делегації.

“Визначено склад української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. Від “Слуги Народу” – Бардіна Марина, Мережко Олександр, Мезенцева Марія, Забуранна Леся, Кальченко Сергій, Ясько Єлизавета, Овчинникова Юлія; від ОБЗЖ – Льовочкіна Юлія, від “Батьківщини” – Соболєв Сергій; від ЄС – Гончаренко Олексій; від “Голосу” – Василенко Леся; від депутатської групи “За майбутнє” – Лубинець Дмитро”, – написав Гончаренко.

Марія Мезенцева останнім часом відзначилася тим, що на сесії Харківської міської ради, де свого часу була членом опозиційної по відношенню до міської влади фракції “Самопоміч”, публічно дякувала меру Харкова Геннадію Кернесу “за школу життя”.

“Я сподіваюся на співпрацю кожного департаменту, як ми працювали і до цього. Дякую кожному депутату, кожному члену нашого депутатського корпусу, виконкому, вам, пане голове. Це була неймовірна школа життя, і думаю, що саме вона мене підготувала до важливої і відповідальної роботи в Верховній Раді України”, – сказала тоді Мезенцева.

Мабуть, вибір Мезенцевої до української делегації пояснюється тим, що вона закінчила Харківський національний університет за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини”, багато подорожує та деякими ЗМІ називалася “лобісткою з українських питань” у Європарламенті.

Як повідомляв Харків Times, перед своїм виступом на сесії Харківської міськради новоспечена нардеп, що займалася у міськраді гендерними питаннями, мило пожартувала у відповідь на досить сексистський жарт Кернеса з приводу її зачіски.