Інженера Південної залізниці звинувачують у збитках на 600 тис. гривень

Правоохоронці повідомили про підозру головному інженеру одного зі структурних підрозділів Південної залізниці, дії якого призвели до збитків на 600 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2019 року між АТ «Українська залізниця» в особі головного інженера та приватним підприємством укладено договір щодо утеплення фасаду будинку відпочинку локомотивних бригад.

“Головний інженер, не здійснивши самостійного обстеження об’єкту капітального ремонту, не переконавшись у належному та якісному виконанні умов договору, засвідчив своїм підписом акти приймання виконаних будівельних робіт, хоча роботи з капітального ремонту по об’єкту не були завершені. На підставі офіційних документів, підписаних головним інженером, проведено оплату за виконання робіт. Інтересам держави в особі РФ «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця» спричинено збитки на загальну суму майже 600 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Інженера підозрюють у скоєнні правопорушення за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Куп’янського районного відділу Управління СБ України в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, Шевченківська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємця, підозрюваного у тому, що він привласнив понад 140 тис. державних грошей під час ремонту фасаду Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.