У Харкові судитимуть офісних злодіїв-іноземців (фото)

Справу злочинної групи, до якої входили громадяни Росії та Грузії, розслідувано та передано до суду. Слідчі довели причетність фігурантів до чотирьох злочинів, загальна сума збитків від яких склала понад 2,5 млн гривень. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Слідчі відділу з особливо важливих справ та злочинів, скоєних організованими групами та злочинними організаціями, слідчого управління ГУНП у Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області та за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань області завершили досудове розслідування кримінальної справи злочинної групи, що склалася на етнічній основі.

Робота з викриття та притягнення до кримінальної відповідальності учасників злочинної групи тривала понад рік.

В ході досудового розслідування встановлено, що група зловмисників, до якої належали громадяни Грузії та Російської Федерації, систематично скоювала крадіжки з офісних приміщень на території Харкова.

Злодії вивчали сферу діяльності підприємств та стежили за будинками, в яких вони розташовані. Переконавшись, що їм ніхто не завадить, зловмисники зламували замки офісів та виносили цінні речі.

Влітку минулого року двох лиходіїв вдалося затримати під час чергової крадіжки. Потерпілому повернули викрадені речі на суму понад 800 тисяч гривень.

За результатами досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто трьох учасників угруповання. Слідчі зібрали незаперечні докази винності персонажів у чотирьох епізодах.

14 січня обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалося у межах кримінального провадження, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК (крадіжка в особливо великих розмірах або вчинена організованою групою).

Обвинуваченим загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, двох членів групи поліція затримала 19 липня відразу після скоєння чергової крадіжки. У місцях проживання фігурантів пройшли обшуки. Вилучено викрадені з офісів документи, гроші, ювелірні вироби та інше майно, а також холодну зброю та спеціальні інструменти — відмички, ломи.