У Харкові затримали групу офісних крадіїв-іноземців (фото)

У Харкові поліція затримала групу серійних крадіїв, які спеціалізувалися на офісних приміщеннях. Доведено щонайменше п’ять крадіжок. Під час обшуків у фігурантів знайшли зброю, спецінструменти та крадене на два мільйони гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що група зловмисників, в число якої входили громадяни Грузії та Російської Федерації, систематично здійснювала крадіжки з офісних приміщень на території Харкова.

Злодії вивчали сферу діяльності підприємств і стежили за будівлями, в яких вони розташовані. Переконавшись, що їм ніхто не завадить, зловмисники зламували замки офісів і виносили цінні речі.

Вчора, 19 липня, відразу після скоєння чергової крадіжки двох зловмисників затримала поліція. Зараз їм і ще одному їх спільникові правоохоронці готують повідомлення про підозру за фактом крадіжок, скоєних в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

У місцях проживання фігурантів пройшли обшуки. Вилучені викрадені з офісів документи, гроші, ювелірні вироби та інше майно на загальну суму понад 2 млн грн, а також холодна зброя та спеціальні інструменти — відмички, ломи.

За даними поліції, є докази причетності угруповання до п’яти крадіжок в різних районах міста.

Санкція статті передбачає від 3 до 6 років за гратами.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні до злочинів.

Як повідомляв Харків Times, в червні у Харкові затримали банду автозлодіїв-іноземців.