На Нових домах ввели карантин через скаженого тхора

Ілюстративне фото

У частині Немишлянського району Харкова введені карантинні заходи через сказ домашнього тхора, який покусав господарів і загинув.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Інцидент стався у квартирі будинку на Снігурівському провулку минулої п’ятниці. Господарі тхора помітили, що з їх вихованцем щось негаразд і намагалися надати йому допомогу, внаслідок чого він їх покусав. У той же день тварина загинула. Наступного дня постраждалі звернулися до травматологічного пункту міської клінічної лікарні №17.

Згідно зі звітом про дослідження Харківської обласної державної лабораторії Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, було встановлено позитивний результат на сказ тхора.

В даний час контактні особи перебувають на лікуванні в Харківській міській лікарні №2 і в Харківській обласній дитячій клінічній лікарні №1.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міськраді було накладено карантин на частину території Немишлянська району, обмеженої вулицею Харківських Дивізій, Московським проспектом, бульваром Богдана Хмельницького і вулицею Танкопія.

Як повідомляв Харків Times, у квітні на Холодній горі вводили карантин через скажену кішку.