У Харкові патрульні зупинили п’яного водія за кермом розшукуваного авто

Вчора вдень на проспекті Науки патрульні зупинили автомобіль Mitsubishi, який знаходився в розшуку. На Mitsubishi висіли 27 штрафів та дві свіжі ДТП. Виявилося, що водій перебуває під впливом наркотиків.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі патрульної поліції області.

Згідно з базами даних, автомобіль розшукували органи юстиції за несплату його власником 27 штрафів за порушення правил дорожнього руху. Крім того, машину активно шукала поліція за скоєні у січні та грудні ДТП.

Поспілкувавшись з водієм, патрульні помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився у присутності двох свідків. Також він не мав при собі прав водія.

На місце поліцейські викликали ініціаторів розшуку.

Інспектори склали на водія адміністративні протоколи за ч.1 ст. 130 (Відмова від огляду стан сп’яніння), ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило механічні пошкодження транспортних засобів), ст. 122-4 (залишення місця ДТП) та адміністративні ухвали за ч. 2 ст. 126 (Управління транспортним засобом особою, яка не має права керування) КУпАП.

Автомобіль порушника виконавці затримали до закриття виконавчого провадження. Надалі матеріали будуть передані до суду.

Як повідомляв Харків Times, вранці 12 січня на Окружній дорозі Харкова зіткнулися Kia Optima та Toyota Camry. Внаслідок зіткнення легковик із символікою таксі «30-40» відкинуло на відбійник. В аварії загинули жінка та двоє чоловіків, двоє дітей отримали травми та були госпіталізовані у важкому стані до харківської лікарні невідкладної допомоги.

За даними поліції, ДТП спровокував водій Kia, який виїхав на зустрічну смугу.

Водія Kia Optima, який виїхав на зустрічну смугу та спровокував смертельну аварію, цієї осені тричі зупиняли у стані алкогольного сп’яніння. Загалом щодо чоловіка у 2021 році було складено 9 адмінпротоколів.