Пожежники загасили підсобку у ХНУ імені Каразіна (фото)

Рятувальники ліквідували пожежу в головному корпусі Харківського національного університету імені Каразіна. Студенти та викладачі покинули будівлю самостійно. Ніхто не постраждав.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

13 січня о 12:25 на номер «101» надійшло повідомлення про спалах у підсобному приміщенні, розташованому на півповерсі між першим та другим поверхами головного корпусу ХНУ імені В.М. Каразіна (площа Свободи, 4). Повідомлення передала встановлена ​​в університеті пожежна сигналізація.

На місце виїхали підрозділи ДСНС за підвищеним номером виклику у складі восьми відділень на автоцистернах, автомобіля першої допомоги, автомобіля газодимозахисної служби та 4 автодрабин, у тому числі дві автодрабини завдовжки 50 м. Загалом рятувати університет прибули близько 50 бійців.

Ще до їхнього прибуття адміністрація ХНУ організувала евакуацію студентів та викладачів з будівлі. На свіже повітря самостійно вийшли 300 людей. Таким чином, жертв та постраждалих вдалося уникнути.

Розвідка встановила, що у підсобному приміщенні горіли меблі та речі на площі 30 кв. м. Пожежним вдалося не дати вогню поширитися за межі цього приміщення, насамперед — на розташовану прямо над вогнищем актову залу.

Пожежу локалізовано о 13:00, о 13:30 повністю ліквідовано.

Причина виникнення пожежі та сума заподіяної шкоди встановлюються.

На місці події працював штаб із ліквідації пожежі та оперативна група ГУ ДСНС у Харківській області. Дії рятувальників керував начальник Головного управління Олександр Волобуєв.

Як повідомляв Харків Times, у головному корпусі Харківського національного університету ім. Каразіна почалася пожежа в районі актової зали.