5 січня стартує реєстрація на пробне ЗНО-2022

Фото: Униан

Реєстрація на пробне ЗНО-2022 розпочнеться 5 січня та триватиме до 22 січня 2022 року включно. Тестування заплановане на 19 та 26 березня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Міністерства освіти і науки України.

Харківські абітурієнти матимуть змогу зареєструватися на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Реєстрація проходить за наступним алгоритмом: спочатку учасник заповнює на сайті реєстраційну форму, потім заходить у особистий кабінет учасника пробного ЗНО за логіном і паролем, отриманими під час реєстрації. Після цього слід роздрукувати квитанцію, сплатити за послугу проведення пробного ЗНО, через 5–7 днів в особистому кабінеті учасника пробного ЗНО перевірити факт зарахування коштів.

За інформацією Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, вартість пробного ЗНО у Харківській області цього року становить 213 грн.

Участь у пробному тестуванні дозволяє:

  • попрацювати з тестами, що відповідають вимогам програм ЗНО, характеристик та структури сертифікаційних робіт основної сесії ЗНО 2022;
  • попрактикуватися у заповненні бланків відповідей;
  • психологічно налаштуватися на проходження ЗНО;
  • навчитися ефективно розподіляти час.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО будуть створені інформаційні сторінки, на яких до 10 березня буде розміщено інформацію про час і місце проходження тестування, а потім — його результати.

Загалом пробні тести можна буде пройти:

  • 19 березня – з української мови або української мови та літератури;
  • 26 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької та французької мов.

У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмету.

Для отримання результатів пробного ЗНО кожному учаснику потрібно буде занести свої відповіді у спеціальний сервіс «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» у наступний термін:

  • 19-21 березня – з української мови або української мови та літератури;
  • 26-28 березня – з історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Результати тестування з української мови, української мови та літератури будуть оприлюднені на інформаційних сторінках учасників 25 березня, з інших предметів — 1 квітня.

Реєстрація на пробне ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного ЗНО не будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію та не будуть використані для участі у конкурсному відборі під час вступу до вузу.

Як повідомляв Харків Times, минулого року пробне ЗНО з усіх предметів проходило 10 квітня.