Харківського двірника виловили з річки на кордоні зі Словаччиною

Фото: dpsu.gov.ua

На кордоні зі Словаччиною прикордонники витягли з води нігерійця, який спробував переплисти річку Уж. На відчайдушну пригоду чоловік наважився, попрацювавши у Харкові двірником.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДПСУ.

Прикордонники Чопського загону затримали іноземця, який намагався незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

Рано-вранці в суботу прикордонний наряд відділення «Паладь Комарівці» помітив невідомого, який прямував у бік кордону. Порушник встиг подолати загороджувальний паркан і рухався до річки Уж, якою проходить кордон зі Словаччиною.

Побачивши прикордонників, чоловік, не роздумуючи, стрибнув у річку, проте одразу зрозумів, що це хибне рішення: глибина річки, температура води та швидкість течії явно не залишали шансу дістатися протилежного берега. Порушник спробував повернутися, але й це самостійно зробити не зміг. Допомогли прикордонники.

Правоохоронці швидко доставили горе-мандрівника у тепле приміщення, знайшли йому сухий одяг і взуття та розпитали про мотиви.

Жодних документів у порушника з собою не було, але він розповів, що є громадянином Нігерії. Якийсь час чоловік працював у Харкові двірником, а потім вирішив пошукати кращого життя в ЄС.

У двох рюкзаках затриманого виявилося 900 євро, ноутбук, планшет, мобільні телефони та інші особисті речі. Прикордонники перевіряють правдивість слів затриманого та намагаються достеменно встановити його особу.

Іноземця притягнуть до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України». Рішення у справі ухвалить суд.

Як повідомляв Харків Times, харківські прикордонники затримали групу кубинських нелегалів.