У Красноградському районі підліток врятував трьох людей на пожежі

Фото: kh.dsns.gov.ua

У Харківській області 16-річний підліток вивів з палаючого будинку трьох людей, ще одну дитину, яка знепритомніла, врятував сусід, що прибіг на допомогу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про пожежу у приватному будинку в селі Друга Старовірівка Красноградського району на номер служби порятунку “101” надійшло 25 грудня о 04:13.

Дзвонив сусід, який дізнався про пожежу, коли почули тріск шиферної покрівлі, що руйнується від вогню. Повідомивши рятувальників про лихо, чоловік поспішив на допомогу до сусіднього двору.

І побачив, як 16-річний підліток виводить людей із охопленого вогнем та димом будинку. Під час пожежі юнак прокинувся першим та почав діяти. Він вивів із палаючого будинку свою бабусю, 13-річну сестру та 9-річного хлопчика, який прийшов ночувати до їхнього будинку.

Сусіду, що прибіг на допомогу, підліток сказав, що в будинку залишився наймолодший, восьмирічний брат. Він розповів, що не зміг відшукати хлопчика і боїться увійти до палаючого будинку.

На пошуки дитини вирушив сусід. Лише з третьої спроби він знайшов під ліжком дитину, яка була непритомна. Вже на вулиці малюк прийшов до тями. Усіх врятованих доправили до лікарні з підозрою на отруєння чадним газом.

Коли приїхали рятувальники, дерев’яний будинок горів уже на всій площі в 80 кв.м. Більшість її конструкцій було зруйновано.

О 04:40 пожежникам вдалося локалізувати вогонь, його ліквідація продовжується. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, на Салтівці вночі у своїй квартирі згорів чоловік.

Фото: kh.dsns.gov.ua