Суд обрав запобіжний захід блогеру, що плюнув в обличчя харківському патрульному

Фото: suspilne.media

Суд відправив під нічний домашній арешт скандального автоблогера з Дніпра Віталія Санжакова (Vitos Dnepr), який плюнув в обличчя харківському патрульному Сергію Морозову.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Суспільного.

Запобіжний захід автоблогеру обирали сьогодні, 23 грудня, у Київському районному суді м. Харкова. Щодо Санжакова проводиться розслідування у кримінальному провадженні, октиртом за ч. 1 ст. 345 КК (загроза чи насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Представник прокуратури просив для Санжакова цілодобовий домашній арешт. Захисник блогера Юрій Кубай заперечував проти підозри загалом та домашнього арешту.

“Я не почув обґрунтування жодним чином оголошеної підозри, наявності реальних ризиків, вони наведені, але чим вони обґрунтовані, я теж не почув”, – сказав Кубай.

Також адвокат назвав у суді блогера журналістом.

“Я не знаю, чому Віталій Олександрович скромно мовчить, адже має посвідчення журналіста, і він виконував свої обов’язки”, – сказав під час слухання Юрій Кубай.

Підозрюваний під час слухання відмовився надати пояснення суду та підтримав позицію адвоката.

У коментарях журналістам Санжаков пояснив свою поведінку під час зупинки патрульними в Харкові так: “От у вас камери, на них є світло, якби вас я зараз ударив би тричі по камері, після цього зламав би вам мікрофон і світло, а ви — патрульний, але я не можу вдарити вас, щоб ви робили? Що зроблено, те зроблено”.

Патрульний Сергій Морозов, у якого плюнув Санжаков, називає поведінку блогера такою, яка не притаманна “розсудливій людині”. За словами Морозова, блогер йому загрожував.

“Я оцінюю його дії як загрозу для себе та своєї сім’ї. Людина вирішила зробити “хайп” в інтернеті, їй було все одно, у кого плювати – мав зробити певні дії, щоб створити резонанс для його каналів в інтернеті. Після цього інциденту ні нових погроз, ні жодних вибачень не було”, – сказав у коментарі патрульний.

Чи оскаржуватиме запобіжний захід, Санжаков вирішить, коли отримає повний текст рішення.

Як повідомляв Харків Times, 5 грудня Віталій Санжаков приїхав до Харкова і спровокував конфлікт із патрульними, які зупинили машину блогера без номерів. За дві хвилини на місце приїхала група підтримки з десятка харківських автоблогерів. Vitos Dnepr відчув за собою ситуативну перевагу і став поводитись зухвало. Він говорив з поліцейськими грубо і врешті-решт плюнув в обличчя патрульному.

16 грудня спецпідрозділ поліції «Схід» затримав Віталія Санжакова у справі, відкритій стосовно блогера за ч. 1 ст. 345 КК (загроза чи насильство щодо працівника правоохоронного органу). Під час затримання силовиками скандальний блогер поводився набагато скромніше. Пізніше у мережі з’явилися фото затриманого, де він сидить біля спецавтомобіля у мокрих штанях.