Допомагав у господарстві та зарубав сокирою (фото, доповнено)

У Чугуївському районі родичі виявили вбитою 73-річну жінку. Поліція підозрює, що вбив її односельець, який часто на її прохання допомагав у господарстві.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

19 грудня до правоохоронців звернулася 27-річна жінка та повідомила, що її 73-річна бабуся, мешканка села Геніївка, кілька днів не виходила на зв’язок. Коли онука приїхала до бабусі додому, то знайшла її на літній кухні мертвою та в крові.

Слідство встановило, що раніше до загиблої часто приходив 32-річний місцевий житель, який допомагав на її прохання у господарстві. Цей помічник, до речі, вже мав судимість за крадіжки та розбій.

Востаннє негідник прийшов вже з конкретною метою пограбувати свою підопіку. Вочевидь, до такого повороту жінка не була готова. Виник конфлікт, під час якого фігурант схопив сокиру та кілька разів ударив нещасну по голові. А потім пограбував і втік.

Як уточнили в нацполіції, ймовірне знаряддя вбивства валялося там же, на кухні, поруч із жертвою. Тому слідчий одразу припустив такий перебіг подій. А подальші експертизи лише підтвердили цей здогад: смерть потерпілої настала внаслідок набряку головного мозку та перелому кісток черепа.

До пошуків убивці залучили харківську поліцію та оперативників сусідніх регіонів. Зрештою зловмисника знайшли в Харкові у підвалі багатоповерхівки.

20 грудня підозрюваного затримали у порядку ст. 208 КПК. Того ж дня затриманому повідомили про підозру у умисному вбивстві, скоєному за корисливими мотивами (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК).

Під тиском незаперечних доказів затриманий зізнався у скоєнному. За його словами, 16 грудня він справді прийшов до літньої сусідки з намірами її обікрасти, сховався в літній кухні, переночував там, а коли туди прийшла господиня, накинувся на неї з сокирою.

Грошей у будинку він так і не знайшов, тому забрав мобільний телефон та втік.

Поліцейські вилучили докази, зокрема телефон загиблої.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, поліція зверталася по допомогу у пошуку чоловіка, підозрюваного в тяжких злочинах.