У Харкові через аварію дев’ять багатоповерхівок залишилися без води на свято

Фото: vodokanal.kharkov.ua

Ремонтники аварійної бригади служби зовнішніх водопровідних мереж КП «Харківводоканал» перекладають трубопровід холодного водопостачання на вулиці Великій Панасівській, 197 у Холодногірському районі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі КП «Харківводоканал» з посиланням на начальника Холодногірського району служби зовнішніх водопровідних мереж комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Олександра Сірка.

«Усуваємо протікання на технічно зношеному водоводі діаметром 300 мм. Ремонтні роботи на цій ділянці і аварійні, і планові одночасно, аварійні ситуації тут виникали дуже часто і керівництвом підприємства, не зважаючи на погодні умови, було вирішено відновити водовід. Вчора визначили обсяг перекладання, провели земляні роботи, замінили водонапірні вузли. Сьогодні перекладаємо 40 метрів трубопроводу. З урахуванням умов залягання водоводу, застосовуємо метод санації та розриття. Не дивлячись на вихідні дні, для якнайшвидшого відновлення водопостачання в будинках харків’ян, роботи ведемо прискореними темпами із застосуванням усієї необхідної спецтехніки», — сказав Олександр Сірко.

За його словами, на даний момент без води залишаються дев’ять багатоквартирних будинків. Водопостачання мешканців буде відновлено до 20:00.

На час проведення ремонтних робіт воду до району підвозять автоцистерни КП «Харківводоканал».

Як повідомляв Харків Times, водопостачання Салтівки після аварії було відновлено за добу.