На місці аварійного Жихорського шляхопроводу збудують новий

Фото: kharkivoda.gov.ua

У 2022 році шляховики планують провести капітальну реконструкцію аварійного Жихорського шляхопроводу, що перетинає залізничні колії на 251 км ділянки Основа – Червоний Лиман і розташований на 11 км автомобільної дороги М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта в Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ХОДА з посиланням на начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва.

За словами чиновника, з вересня по листопад на об’єкті було виконано аварійні роботи, які мають на меті зміцнити споруду, щоб шляхопровід знову не обрушився. Довжина ділянки ремонту становить 124,13 метрів.

«Жихорський шляхопровід 13 років був без власника і за цей час став просто аварійним і був у жахливому стані. Через суд ми стали власниками цього шляхопроводу і цього року виконали повний комплекс невідкладних аварійних робіт, тобто вже немає загрози, що цей шляхопровід упаде. Адже загроза була дуже серйозна, оскільки він проходить через залізничні колії. Якби він відмовив, ми б втратили рух Окружною дорогою і наполовину паралізували б Південну залізницю. Тому вкрай терміново провели аварійні роботи», – розповів Андрій Алексєєв.

Разом з цим було розроблено проектно-кошторисну документацію щодо заміни мосту.

«Будемо повністю розбирати і будувати новий міст з металоконструкцій. Це європейська технологія, вона швидко робиться і на майбутнє прибере загрозу того, що ця конструкція впаде», – зазначив Андрій Алексєєв.

Прогнозована кошторисна вартість такої реконструкції об’єкту становить 119,01 млн. грн.

Як повідомляв Харків Times, вранці 25 серпня обрушилася одна сторона мосту від ринку “Лоск” у бік селища Пісочин.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обрушення мосту.

22 грудня було відкрито рух на відновленому пошкодженому шляхопроводі в селищі Пісочин.

Суд передав Жихорский шляхопровід у власність Укравтодору.