Підозрюваних у побитті патрульних на Журавлівці можуть залишити під вартою до суду – прокуратура (фото)

Правоохоронці сьогодні, 13 грудня, повідомили сімом харків’янам про підозру в нанесенні побоїв працівникам правоохоронних органів у зв’язку з виконанням ними професійних обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК). Всі семеро затримані.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За словами прес-секретаря облпрокуратури Дмитра Чубенка, всього рознімати конфлікт між відпочиваючими в районі Гідропарку, а потім уже – конфлікт відпочиваючих із поліцією довелося 15 екіпажам патрульних.

Постраждали п’ятеро правоохоронців – в них забої, синці, є й черепно-мозкова травма (це – не враховуючи пошматованої форми).

Прокуратура жодного слова не каже про те, що учасники конфлікту застосовували вогнепальну або пневматичну зброю. Водночас у повідомленнях про конфлікт, що пройшли по соцмережах, згадувалася “стрілянина”. Та й на фото, опублікованих на сайті облпрокуратури, бачимо як мінімум одну гільзу.

Усі затримані – харків’яни віком 30-40 років. Наразі вирішується питання про обрання для них запобіжного заходу. Прокуратура має намір просити тримання під вартою до суду.

Як повідомляв Харків Times, пізно ввечері 11 грудня поліція затримала сімох громадян за опір та насильство щодо поліцейських при виконанні службових обов’язків. П’ятьом правоохоронцям знадобилася медична допомога.