Для велосипедистів розробили маршрути по Харкову та околицях

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Проект «Веломаршрути Харкова та передмістя» реалізували у межах програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова».

Інформація про веломашрути розміщена на сайті Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту, у підрозділі «Веломаршрути» розділу «Інфраструктура».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Всі маршрути містять докладний опис, схему та GPS-трек, який можна завантажити на свій телефон чи навігатор. Наявність GPS-треку допоможе швидше зорієнтуватися на місцевості та не збитися зі шляху. Усього представлено 40 маршрутів.

«Новий розділ призначений для велотуристів та любителів активного відпочинку. Тут шанувальники двоколісного транспорту зможуть обрати найцікавіші маршрути для подорожей, дізнатися багато нового про історичні, культурні, а також природні пам’ятки Харкова та приміських районів», — зазначили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту.

Також при використанні картографічних додатків та GPS-навігаторів у смартфоні розробники рекомендують завантажити карту місцевості, куди запланована поїздка, тому що на деяких ділянках може не бути мобільного зв’язку.

Проект «Веломаршрути Харкова та передмістя» реалізував переможець конкурсу – громадська організація «Туристична асоціація Слобожанщини» — у межах міської програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова – 2021».

Як повідомляв Харків Times, усі паркові зони Харкова планують об’єднати в одну мережу за допомогою зелених коридорів, пішохідних та велосипедних доріжок.

У вересні на Харківщині офіційно відкрили веломаршрут по фортецях Слобожанщини «TourDeFort».