У Харкові озброєний пістолетом чоловік пограбував магазин та кіоск

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові оперативники затримали чоловіка, якого підозрюють у серії пограбувань. Слідчі довели його причетність до нападу на магазин на вулиці Матросова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За інформацією слідства, 5 грудня цього року приблизно о 17:30 підозрюваний зайшов у магазин на вулиці Матросова і, погрожуючи пістолетом, змусив продавчиню віддати йому гроші. Він забрав із каси 2500 гривень, мобільні телефони реалізатора та втік.

Слідство також перевіряє причетність затриманого до нічного пограбування кіоску у Слобідському районі міста. 7 грудня до відділення поліції цього району звернулась 57-річна продавщиця. Жінка розповіла, що вночі у віконце палатки постукав чоловік та попросив продати йому продукти харчування. Поки продавщиця відволіклася на полиці з товаром, зловмисник відчинив зачинені на ключ двері й увійшов до кіоску. У руках він тримав предмет, схожий на пістолет. Нападник побив жінку і забрав із каси близько 5 тисяч гривень, після чого втік.

8 грудня оперативники затримали підозрюваного у пограбуваннях. Ним виявився 38-річний уродженець Кіровоградської області, який зараз мешкає у Харківській. Раніше чоловік був судимий за скоєння вбивства та розбою. У результаті проведення слідчих дій поліцейські вилучили речові докази, зокрема пневматичний пістолет.

Затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1, 3 ст. 187 КК (розбій).

Слідство вирішує питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Також слідство перевіряє його причетність до скоєння аналогічних злочинів у області.

Як повідомляв Харків Times, малолітні розбійники в масках пограбували магазин на ХТЗ.