Підрядник украв на будівництві амбулаторії у Барвінківському районі 2 млн грн – прокуратура

Фото: Прокуратура Харківської області

У Харківській області розслідується черговий факт присвоєння бюджетних коштів на будівництві сільської амбулаторії сімейної медицини. Під підозрою – директор одного із товариств з обмеженою відповідальністю.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у листопаді 2018 року ТОВ уклало договір підряду щодо будівництва амбулаторії з однією із сільських рад колишнього Барвінківського району Харківської області. Проте роботи не були виконані. Але незважаючи на це підрядник склав та підписав акти приймання виконаних робіт.

“На підставі вищевказаного на рахунок ТОВ перераховано бюджетні кошти на загальну суму майже 2 млн грн, чим завдано державним інтересам матеріальних збитків на зазначену суму”, – розповіли у прокуратурі.

6 грудня директор ТОВ повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у особливо великих розмірах та за фактом службової підробки (ч. 5 ст. .2 ст.366 КК України). Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідство вирішує питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Як повідомляв Харків Times, протягом 2018-2019 років було виділено 360 мільйонів гривень для будівництва 30 сільських амбулаторій в різних районах області. Значна частина коштів була розкрадена.

Піде під суд директор ТОВ, який привласнив понад 400 тис грн при будівництві амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Нововодолазькому районі.

До суду направлено обвинувальний акт щодо підрядника, який привласнив понад 400 тис грн під час будівництва амбулаторії сімейної медицини у селі Пархомівка Краснокутського району.

У Харкові судитимуть директора ТОВ, якого звинувачують у привласненні 800 тис. грн при будівництві амбулаторії сімейної медицини в Харківському районі.