Директор ТОВ піде під суд за крадіжку 800 тис грн на будівництві амбулаторії в Харківському районі

Фото: из открытых источников

Київський районний суд м. Харкова розгляне обвинувальний акт щодо директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом розкрадання бюджетних коштів, виділених на будівництво амбулаторії.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у 2018 році між ТОВ, зареєстрованим у Харкові, та однією із сільських рад Харківського району було укладено договір про проведення робіт з будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини у цьому ж районі.

“У подальшому директор ТОВ, який достовірно знав, що роботи не виконані, склав та підписав акти приймання виконаних робіт та отримав на рахунок ТОВ бюджетні кошти на загальну суму майже 800 тис. грн, завдавши тим самим майнової шкоди сільській раді на вказану суму.”, – пояснили у прокуратурі.

Дії підприємця слідство кваліфікувало за двома статтями КК: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 статті 366 КК України).

Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, протягом 2018-2019 років було виділено 360 мільйонів гривень для будівництва 30 сільських амбулаторій в різних районах області. Значна частина коштів була розкрадена.