Спільне патрулювання: мер незадоволений

Фото: city.kharkov.ua

У Харківській міській раді відбулася екстрена нарада з питання спільного патрулювання Індустріального району поліцією та представниками громадскості. На нараді були присутні й представники правоохоронних органів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Мер Харкова Ігор Терехов висловив своє незадоволення результатами перших днів патрулювання. Насамперед тим, що співробітники поліції закінчили патрулювання о 20:00 замість того, щоб піти лише о 23:00, як це передбачалося.

«Я не готовий так працювати. Маю на увазі поліцію. Як можна було о 8 годині вечора розвернутися і піти? Виходить, це для галочки? Ми чудово розуміємо, що «наливайки» працюють цілодобово, наркотики переважно поширюють у темний час доби», – наголосив Терехов.

На його думку, те, що зараз біля особливо небезпечних та проблемних перехресть на великих магістралях міста, постійно чергують поліцейські, вже призвело до зниження кількості аварійних ситуацій.

«Це всіх насторожує, і немає таких перегонів. Я вдячний, що мене почули у цьому питанні. Так само повинно бути і тут», – вважає мер.

На його думку, у питаннях закриття горезвісних «наливайок», боротьби із «закладниками» та незаконними пунктами прийому металобрухту «потрібна системна робота», яка й принесе результати – знизить рівень злочинності у місті.

Як повідомляв Харків Times, 1 грудня за порядком на вулицях Індустріального району Харкова почали слідкувати спільні патрулі поліцейських та представників громадськості. Передбачається, що патрулювання проходитиме щодня з 18:00 до 23:00. Якщо цей досвід виявиться успішним, його планують поширити на інші райони міста.